PoveznicePovoljan zakonodavni okvir PDF Ispis E-mail
Utorak, 25 Studeni 2014 09:33

Obrtnici od Vlade očekuju da im stvori povoljan zakonodavni okvir unutar kojega će moći nesmetano raditi, poručio je u predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec sa 27. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.
Spomenuo je poreze i problem u tumačenju zakona i pravilnika, navodeći kako hrana koja se konzumira u ugostiteljskom objektu podliježe porezu od 13 posto, a ona koja se konzumira izvan objekta i posve je jednaka, porezu od 25 posto. Smatra da je to nelogično i nepotrebno.

Ranogajec je istaknuo kako su neki zahtjevi Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika tijekom godina  prihvaćeni, ali značajan broj njih ne pada na plodno tlo i ponavlja se iz godine u godinu – posebice u dijelu porezne politike, radnih odnosa i strukovnog obrazovanja.

 

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE.

 

Korištenjem stranice obrtnici-brac.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.