Poveznice
- ISPIT STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI 

- ZAHTJEV ZA IZDAVANJE LICENCE

 

- MAJSTORSKI ISPIT

 

ISPIT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI

Ispit o stručnoj osposobljenosti može se polagati za jednostavnija zanimanja s liste vezanih obrta za koje je objavljen program polaganja.

Uvjeti za prijavu - Za pristup ispitu potrebno je priložiti:

Prijavnicu za ispit
Dokaz o državljanstvu
Rodni list
Svjedodžbu osnovne škole

U slučaju da je kandidat u ranije stečenom obrazovanju stekao kvalifikaciju na temelju koje može biti oslobođen dijela ispita
o stručnoj osposobljenosti, Hrvatskoj obrtničkoj komori podnosi Zahtjev za oslobođenje dijela ispita. Ispit se prijavljuje i
polaže pri Hrvatskoj obrtničkoj komori - područnoj obrtničkoj komori. Ispit se polaže pred komisijom Hrvatske obrtničke komore, a članovi ispitnih komisija su obrtnici i stručnjaci za područje gospodarstva i pravnih propisa.

Rokovi prijave

Hrvatska obrtnička komora zaključuje primanje prijava za ispit o stručnoj osposobljenosti najkasnije30 dana prije početka ispita u određenom ispitnom roku.

O pravu na pristupanje ispitu o stručnoj osposobljenosti Hrvatska obrtnička komora izvješćuje ispitanike u roku od 7 dana nakon utvrđivanja liste ispitanika koji mogu pristupiti ispitu o stručnoj osposobljenosti.


Mjesta polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti pregledajte OVDJE.

Strukturu ispita o stručnoj osposobljenosti pogledajte OVDJE.

Rokove polaganja ispita o stručnoj ospobljenosti pogledajte OVDJE.

Literaturu za pripremu ispita o stručnoj osposobljenosti pogledajte OVDJE.
 

Korištenjem stranice obrtnici-brac.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnostiVam neće biti dostupne. Vise o kolacicima procitajte u uvjetima koristenja.

Prihvacam kolacice na ovoj stranici.